Uzmite NOVČIĆ i očistite zagorele naslage u rerni: Uz ovaj trik šporet će vam izgledati kao da ga nikada niste koristili
Iskoristite ovaj trik kako biste se zauvek oslobodili noćne more koja se naziva zagorela rerna.
Svi se neretko suočavamo sa problemom naslaga u rerni koje se nakupljaju tokom vremena, posebno nakon pripreme omiljenih jela. Te zagorele mrlje i masnoće mogu da izgledaju kao prava noćna mora koje je gotovo nemoguće otarasiti se.
Ako i vi imate tu noćnu moru, ovaj trik će vam pomoći da uz prirodna sredsva koja svi imamo kod kuće i uz pomoć jednog novčića učinite da vaša rerna deluje kao da je nikada niste koristili.
Prirpema:
U jednu činiju naspite jednu šolju sode bikarbone i pola šolje vode, pa sve zajedno promešajte, a potom u smesu dodajte i jednu šolju sirćeta, ali postepeno, kako ne bi došlo do nagle reakcije.
Promešajte smesu, pa uzmite jedan sunđer. Natopite ga pripremljenom smesom i potom je "utapkajte" preko zagorelih mrlja u rerni. nakon toga istim sredstvom izribajte i osatak rerne, pa činiju sa pripremljenom smesom stavite u rernu koju ćete uključiti na 100 stepeni i ostavite je u rerni nekih 40-45 min. Obavezno povedite računa da činija koju ste stavili unutra može da podnese tu temperaturu, ili ako niste sigurni stavite sve u neku šerpicu.
Nakon 40 minuta stavite izvadite činiju, potom izribajte rernu sunđerom, na samim vratima iskoristite žicu za sudove, a za mrlje koje se nisu odstranile iskoristite sledeći trik.
Uzmite jedan novčić i njime lagano skinite zagorele mrelje. Sa ovim trikom budite pažljivi, kako ne biste izgrebali šporet, možda je čak najbolje da isprobate prvo na nekoj manjoj površini.
Prebršite sve krpom i ne zaboravite i da skinete staklo sa rerne da i njega očistite, kao i gumu na vratima. Nakon što je sve gotovo vaša rerna će se sijati i biti spremna za spremanje novih kulinarskih specijaliteta, a ako želite još ovakvih saveta za čišćenje pogledajte Jutjub kanal "Uradi Sama- Ideje za kreativce".