Бака има најбољи рецепт за ДОМАЋУ ПУЊЕНУ ПРОЈУ који успева и онима који не прилазе кухињи - За омиљено старинско јело треба вам само 20 минута
Бака открива тајну домаће пуњене проје која је мекана, сочна и савршена уз сваки оброк. Рецепт је једноставан, траје само 20 минута, а успева и онима који ретко кувају – право старинско јело које осваја и младе и старе.
Домаћа пуњена проја је класик српске кухиње, јело које је некада красило сваки ручак и ужину. Захваљујући овом рецепту, припрема је брза и лака: за само 20 минута можете направити мекано, слојевито пециво које мирише на детињство и старинске укусе. Пуњење по избору, сир, кајмак или поврће, чини ову проју омиљеном код свих генерација. Идеалан је додатак уз супу, главно јело или као самостална посластица за сваку прилику.
Потребно је:
- 2 чаше кукурузног брашна ( од 200 гр чаша)
- 1 чаша гриза
- 50 мл уља
- 1/2 прашка за пециво
- мало квасца
- 300 гр сира
- 200 гр сувог врата
- 3 јаја
- кисела вода
- 1 веза блитве
- соли
Припрема
Блитву обарити и исецкати и посолити. У чинију измешати кукурузно брашно и гриз додати соли, умућана јаја и 100 гр сира. . Додати уље и квасац прашак за пециво.и киселу воду и добро измешати да буде кашасто. Подмазати плех. Измешати остатак сира и блитву. Суви врат испржити на мало уља са обе стране.
У плех сипати мало брашна рапоредити па додати одозго суви врат. Одозго ставити кукурузно брашно па покрити суви врат. Преко брашна распоредити блитву и сир па одозго остатак брашна
Може се ставити мало семенки.
Пећи на 200 степени Ц око 30-40 мин.