БРЗЕ БЕЛЕ ОБЛАНДЕ СА КОКОСОМ И МЕДОМ - Лако се праве, јефтине су, топе се у устима и савршене за сваку прилику
Бела обланда са медом некада је била класик на празничним трпезама. Наше баке спремале су је као врхунски слаткиш којим ће послужити госте који дођу на славу или рођендан.
Бела обланда са медом некада је била класик на празничним трпезама. Наше баке спремале су је као врхунски слаткиш којим ће послужити госте који дођу на славу или рођендан.
Поред рецепата у којима доминирају млевени кекс, желе-бомбоне, чоколада и млеко, уз обавезан маргарин који ће све састојке лепо повезати и онемогућити филовима да цуре преко корица, чини се да је некада чувена бела обланда са медом заборављена.
Састојци:
паковање обланди
15 кашика шећера
5 беланаца
3 пуне кашике меда
150 г кокосовог брашна
Припрема:
Беланца умутите у чврст снег, додајте им шећер и мутите док шне не почне да се одваја од метлица на миксеру.
У шерпу сипајте три велике кашике меда, па ставите на ринглу да се загрева.
Кад мед почне да ври, пажљиво сипајте беланца умућена са шећером и мешајте док све заједно не почне да се диже у шерпи.
Водите рачуна да вам не покипи, а када је дошло до врха бржо скините шерпу са рингле.
Умешајте у фил кокосово брашно и мажите равномерно листове обланди.
Преко обланде ставите неки тежи предмет и оставите да одстоји, па када се потпуно охлади и стегне сеците колач и служите.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј.Ш.