Најбољи рецепт за ПУЊЕНЕ УШТИПКЕ са сиром, саламом и јогуртом - мекани, сочни, брзо се спремају и савршени су за доручак, вечеру или ужину
Ако волите уштипке, овај рецепт ће вас одушевити – јер доносимо идеју за пуњене уштипке са сиром, саламом и зачинима, који су мекани, мирисни и готови за час. Савршени су за доручак, вечеру или брзу ужину, а пуњење бирате по свом укусу.
Уштипци су једно од оних јела које нас враћају у детињство – мирис домаће кухиње, звук пржења у уљу и неодољив укус топлих залогаја. А када их напуните сиром, саламом, зачинима или поврћем, добијате право мало савршенство које се топи у устима.
Овај рецепт је брз, једноставан и не захтева никакве посебне кулинарске вештине. Биће довољан за целу породицу, а деца ће посебно уживати јер подсећа на мале "џепове" пуњене укусним изненађењем.
Рецепт за пуњене уштипке
Састојци за тесто:
350 г брашна мало за посипање
2 јаја
1 прашак за пециво
150 мл јогурта
со по жељи
Састојци за пуњење (можете мењати по укусу):
2 кашике рендане саламе
2 кашике ренданог сира (качкаваљ, трапист, фета – шта волите)
мало свежег першуна
1 кашика кечапа
прстохват оригана
Припрема:
У посуди помешајте брашно, јаја, прашак за пециво, јогурт и со. Умесите глатко тесто.
У другој посуди сједините све састојке за пуњење – саламу, сир, першун, кечап и оригано.
Од теста откидајте комаде величине ораха, развуците прстима и ставите мало фила.
Обликујте уштипке и добро затворите да пуњење не исцури.
У тигању загрејте уље и пржите уштипке са обе стране док лепо не порумене.
Вадите на папирни убрус да упије вишак масноће.