Najbolji recept za PUNJENE UŠTIPKE sa sirom, salamom i jogurtom - mekani, sočni, brzo se spremaju i savršeni su za doručak, večeru ili užinu
Ako volite uštipke, ovaj recept će vas oduševiti – jer donosimo ideju za punjene uštipke sa sirom, salamom i začinima, koji su mekani, mirisni i gotovi za čas. Savršeni su za doručak, večeru ili brzu užinu, a punjenje birate po svom ukusu.
Uštipci su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris domaće kuhinje, zvuk prženja u ulju i neodoljiv ukus toplih zalogaja. A kada ih napunite sirom, salamom, začinima ili povrćem, dobijate pravo malo savršenstvo koje se topi u ustima.
Ovaj recept je brz, jednostavan i ne zahteva nikakve posebne kulinarske veštine. Biće dovoljan za celu porodicu, a deca će posebno uživati jer podseća na male "džepove" punjene ukusnim iznenađenjem.
Recept za punjene uštipke
Sastojci za testo:
350 g brašna + malo za posipanje
2 jaja
1 prašak za pecivo
150 ml jogurta
so po želji
Sastojci za punjenje (možete menjati po ukusu):
2 kašike rendane salame
2 kašike rendanog sira (kačkavalj, trapist, feta – šta volite)
malo svežeg peršuna
1 kašika kečapa
prstohvat origana
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, jaja, prašak za pecivo, jogurt i so. Umesite glatko testo.
U drugoj posudi sjedinite sve sastojke za punjenje – salamu, sir, peršun, kečap i origano.
Od testa otkidajte komade veličine oraha, razvucite prstima i stavite malo fila.
Oblikujte uštipke i dobro zatvorite da punjenje ne iscuri.
U tiganju zagrejte ulje i pržite uštipke sa obe strane dok lepo ne porumene.
Vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.