ПЕСАК ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА која осваја на први залогај: кремаста, сочна, готова за 20 минута и УСПЕВА СВИМА - старински рецепт који се топи у устима
Ако волите брзе, кремасте и неодољиве колаче, песак торта без печења је прави погодак! Овај старински рецепт се преноси с колена на колено, а свака домаћица га обожава јер увек успева, без рерне и компликација. Готова за само 20 минута, ова посластица топеће се у устима и освојиће сваког сладокусца већ на први залогај.
Песак торта је класик међу старинским колачима који никада не излази из моде - једноставна, лагана, кремаста и савршена уз кафу или поподневни чај. Тајна њеног укуса крије се у савршеном споју путера, млевеног кекса и млечне креме, који стварају неодољиву текстуру која се дословно топи у устима.
Не захтева рерну, посебне састојке ни кулинарско искуство - довољно је само мало времена и воље. Управо зато је ова торта постала омиљени избор многих домаћица када желе да направе нешто брзо, а ефектно, за сваку прилику - од породичног ручка до празничне трпезе.
Састојци:
120 г ванила пудинга (праха за пудинг)
80 г шећера
300 мл млека
550 мл млека
250 г несланог путера, омекшалог на собној температури
200 г шећера у праху
150 г млевене плазме
130 г незаслађеног кокоса
150 г млевених ораха
300 мл слатке павлаке
мало кокоса за посипање калупа
чоколадне мрвице за декорацију
Припрема
Дно калупа са механизмом (од 23 цм) посути кокосом.
Помешати прах за пудинг и шећер. Додати млеко (300 мл) па добро промешати.
Остатак млека (550 мл) ставити да прокува. Кад прокува усути пудинг смесу уз непрестано мешање. Кад се смеса згусне кувати још око 2-3 минута. Кувати уз непрестано мешање.
Пребацити пудинг у чинију и директно га прекрити пријањајућом фолијом тако да фолија лежи на површини пудинга. Оставити да се охлади.
Умутити путер до кремасте текстуре. Постепено додати шећер у праху.
Додати пудинг па све добро умутити.
Поделити смесу на 3 дела.
У први део додати млевену плазму, умутити па на крају мало промешати и шпатулом да се све лепо повеже. Усути у калуп, једну по једну кашику свуда по дну како би се смеса лакше распоредила и да се кокос са дна не би помешао са смесом. Лепо поравнати па оставити у фрижидер док се следећи слој не припреми.
У други део усути кокос па опет - умутити миксером па добро шпатулом промешати па распоредити преко слоја са плазмом и добро поравнати. Оставити у фрижидер док се припрема слој са орасима.
У трећи део додати млевене орахе, умутити, промешати шпатулом па распоредити преко слоја са кокосом и поравнати. Оставити у фрижидер.
Умутити слатку павлаку па распоредити преко торте.
Оставити у фрижидер преко ноћи. Декорисати по жељи.
Пре него што отворите калуп, пређите ножем око торте да бисте је одвојили од калупа.