Рецепт за ПАДОБРАНЦЕ, колачиће који се топе у устима - Старински колач који су правиле наше баке са само 3 јаја
Мирис ораха, ваниле и печене корице - то су падобранци, старински колачићи који враћају успомене на детињство и кухиње наших бака. Праве се од свега неколико састојака, а довољно је само три јаја да добијете мирисни, хрскаво-мекани колач који се топи у устима.
Падобранци су један од оних колача који су некада красили сваку свечану трпезу — од породичних слава до новогодишњих празника. Њихов препознатљив укус и текстура чине их омиљеним и данас, међу млађима и старијима подједнако. У прошлости су домаћице знале да се такмиче чији ће падобранци бити лепши, уједначенији и пунијег укуса, а тајна је у једноставности припреме и савршеној мери између ораха, беланаца и ваниле. Ако волите старинске колаче који миришу на топлину дома и дјетињство - овај рецепт ће вас сигурно освојити.
Састојци
3 беланцета
300г шећера у праху
10г ванилиног шећера
300г млевених ораха
Фил:
3 жуманцета
50г шећера у праху
10г ванилиног шећера
20г чоколаде
100г путера или маргарина
Припрема