ПИРОШКЕ ИЗ РЕРНЕ пуњене сиром БЕЗ пржења у уљу: Здраве, мекане и савршено хрскаве - трик из пекаре открива тајну савршеног укуса који осваја на први залогај
Заборавите масно пржење и непријатне мирисе по кухињи! Ове пирошке из рерне пуне су укуса, а притом су лагане, здраве и савршено румене споља, мекане изнутра.
Ако волите домаће пирошке, али избегавате пржење у дубоком уљу, овај рецепт је прави спас! Пирошке из рерне пуне сиром топе се у устима и не остављају осећај тежине. Тајна је у једноставном тесту и једном пекарском трику који гарантује да свака пирошка буде мека, ваздушаста и хрскава као да је пржена. Савршене су за доручак, ужину или брзи ручак, а мирис који се шири из рерне биће најбољи доказ да сте погодили прави рецепт.
Састојци:
1. 450-500г брашна
2. 350мл млаког млека
3. 8г сувог квасца или 20г свежег
4. 1 кашичица шећера
5. 60 мл уља
6. 1 кашичица соли
Фил:
1. 1 јаје
2. 200г сира
3. 1-2 касике павлаке
За премазивање 100г путера и једно јаје
Припрема