После овог ТРИКА пржена јаја више неће бити иста! УМЕСТО УЉА додајте овај састојак и биће много укуснија!
Пржена јаја су чест избор за доручак јер се брзо припремају и хранљива су. Ипак, иако делују једноставно, лако могу испасти сува, гумена или без укуса ако се не припреме како треба.
Најчешћа грешка је избор масноће. Уместо уља, бољи резултат даје комадић путера. Ова мала промена прави велику разлику – јаја остају мекана, сочна и равномерно печена.
Путер им даје богатији укус и спречава да се залепе за тигањ, чак и када се користи посуђе с непријањајућим премазом. Осим тога, путер се пржи на нижој температури од уља, па јаја остају нежнија и боље текстуре.
За припрему је довољно умутити јаја са мало соли и бибера, без додавања млека или воде. Сувише течна смеса често доводи до тога да јаја делују недовољно печена, па се онда лако препрже.
Када се путер истопи у тигању, улијте јаја и пржите их на средњој температури. Најбоље је да смесу лагано померате силиконском лопатицом, без претераног мешања, како би остала прозрачна и задржала влажност.
Идеално време пржења је око два минута. По жељи, пред крај можете додати сир или неки други састојак и наставити печење још пола до једног минута.