ПОСНИ КОЛАЧ који је залудео све: Српска снајка из племена Зулу открива рецепт са мерама на шољу и припремом коју свако може
За специјалитете српске кухиње морате да будете прави мајстор, јер није увек лако погодити "жицу", али она се толико брзо снашла у гастрономским изазовима, да јој завиде и многе овдашње жене. Наледи Репаја прави савршену сарму, специјалиста је и за проју и пуњене паприке, а сада је показала како спрема посни колач.
Омиљена српска снајка, Наледи Репаја из народа Зулу, потпуно се прилагодила нашем начину живота. Постала је и права звезда друштвених мрежа, где често открива разне занимљиве детаље из своје сеоске идиле недалеко од Пожаревца.
Показала нам је како припрема сарму, пече паприке, кисели купус, прави проју, а јавност је одушевила и када је открила како са породицом прославља православни Божић.
Пошто је ово време Божићног поста, којег се придржавају многи верници, Наледи је поново позвала пратиоце у своју кухињу, где су могли да виде њено ново кулинарско ремек дело – посни колач. Рецепт је, каже, једноставан, а посластица, која ће одушевити све укућане, лако се припрема.
Посни колач са јабукама
Ево шта је све потребно: шоља биљног млека, шоља уља, брашно, прашак за пециво, јабука, со и шећер. Састојци се добро измешају, убаци се неколико коцкица јабуке, а преко смесе се, као сочан украс, додају танке шните јабуке.
"Ставите у рерну, печете 40 минута до сат времена, и то је то. Брзо и лако! Колач је мекан и феноменалан“, поручила је Наледи Репаја на крају снимка на ТикТоку и послала пољубац.
Као и увек, објаву симпатичне српске снајке пратила је гомила комплимената. Пратиоци нису крили одушевљење: "Браво, Зулу! Драга си, увек насмејана, сређена и увек ми пошаљеш позитивну енергију", "Свака част!", "Дивна си"...
Србија Данас/Блиц Жена, Снежана Илић/Пренела Ј.Ш.