POSNI KOLAČ koji je zaludeo sve: Srpska snajka iz plemena Zulu otkriva recept sa merama na šolju i pripremom koju svako može
Za specijalitete srpske kuhinje morate da budete pravi majstor, jer nije uvek lako pogoditi "žicu", ali ona se toliko brzo snašla u gastronomskim izazovima, da joj zavide i mnoge ovdašnje žene. Naledi Repaja pravi savršenu sarmu, specijalista je i za proju i punjene paprike, a sada je pokazala kako sprema posni kolač.
Omiljena srpska snajka, Naledi Repaja iz naroda Zulu, potpuno se prilagodila našem načinu života. Postala je i prava zvezda društvenih mreža, gde često otkriva razne zanimljive detalje iz svoje seoske idile nedaleko od Požarevca.
Pokazala nam je kako priprema sarmu, peče paprike, kiseli kupus, pravi proju, a javnost je oduševila i kada je otkrila kako sa porodicom proslavlja pravoslavni Božić.
Pošto je ovo vreme Božićnog posta, kojeg se pridržavaju mnogi vernici, Naledi je ponovo pozvala pratioce u svoju kuhinju, gde su mogli da vide njeno novo kulinarsko remek delo – posni kolač. Recept je, kaže, jednostavan, a poslastica, koja će oduševiti sve ukućane, lako se priprema.
Posni kolač sa jabukama
Evo šta je sve potrebno: šolja biljnog mleka, šolja ulja, brašno, prašak za pecivo, jabuka, so i šećer. Sastojci se dobro izmešaju, ubaci se nekoliko kockica jabuke, a preko smese se, kao sočan ukras, dodaju tanke šnite jabuke.
"Stavite u rernu, pečete 40 minuta do sat vremena, i to je to. Brzo i lako! Kolač je mekan i fenomenalan“, poručila je Naledi Repaja na kraju snimka na TikToku i poslala poljubac.
Kao i uvek, objavu simpatične srpske snajke pratila je gomila komplimenata. Pratioci nisu krili oduševljenje: "Bravo, Zulu! Draga si, uvek nasmejana, sređena i uvek mi pošalješ pozitivnu energiju", "Svaka čast!", "Divna si"...
Srbija Danas/Blic Žena, Snežana Ilić/Prenela J.Š.