Рецепт за НАЈБРЖУ И НАЈБОЉУ ПОСНУ ПРОЈУ - Спремљена на старински начин биће мекана као душа чак и сутрадан
Лака и брза припрема и чињеница да се сви састојци мере шољом од 200 милилитара омогућавају и почетницима у кухињи да код ових пројица не направе никакву грешку и да оне испадну савршено.
Многе домаћице већ имају проверене и добро познате рецепте за мрсне проје са сиром и јогуртом. Али, и посне могу да буду једнако укусне као и мрсне. Лака и брза припрема и чињеница да се сви састојци мере шољом од 200 милилитара омогућавају и почетницима у кухињи да код ових пројица не направе никакву грешку и да оне испадну савршено.
Састојци:
3 шоље кукурузног брашна
2 шоље белог брашна
2 шоље киселе воде
1,5 шоља уља
кесица прашка за пециво
со
Припрема:
У чинију сипајте кукурузно брашно, обично бело брашно, прашак за пециво и со, па улијте киселу воду и уље и све добро измешајте варјачом. Тепсију обложите пек-папиром, излијте смесу за проју, па пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Уколико више волите облик мафина, сипајте смесу за проју у силиконске калупе или у тефлонске калупе ставите папирне шешириће, па улијте смесу за проју и пеците у рерни пола сата на 200 степени.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј.Ш.