За овај дезерт вам НЕ ТРЕБА РЕРНА, прави се за само 10 минута: Потребно вам је 5 састојака да направите овај колач од чоколаде и кекса!
Ова посластица коју ће обожавати сви љубитељи чоколаде припрема се у једној посуди и веома брзо је готова.
Пожељно је држати је неколико сати у фрижидеру пре послуживања, али ако хитно желите укусан десерт, можете је ставити у замрзивач на 20-30 минута и одмах послужити.
Тако брзо и једноставно, а тако укусно! Једна од наших омиљених гастроблогерки, Марија Херјавић Јеркић, са занимањем прати шта се дешава у најпознатијој краљевској породици на свету, па је недавно – у част преминуле краљице – припремила један од њених омиљених колача. Прво смо га и сами испробали, а сада га делимо са вама. Уживајте!
Торта са чоколадом и кексима
Састојци:
-
230 г петите beurre кекса (можете користити и интегралне)
-
115 г омекшалог маслаца
-
115 г шећера
-
115 г тамне чоколаде
-
1 јаје
-
230 г тамне чоколаде за глазуру
Припрема:
-
Посуду пречника 18-20 цм премажите маслацем и обложите папиром за печење или провидном фолијом; не мора бити погодна за рерну.
-
Маслац пјенасто умутите са шећером док се шећер потпуно не сједини. Додајте јаје и наставите миксати.
-
Када се све лепо повеже, додајте врућу, отопљену чоколаду и наставите миксати.
-
На крају умијешајте разломљене кексе, пазећи да их не уситните превише – комадићи треба да буду величине бадема. Добро промешајте да сви комадићи кекса буду прекривени кремом.
-
Пажљиво смесу пребаците у посуду, пазећи да је нарочито дно – које ће бити горњи део торте – добро утиснуто и без празнина.
-
Ставите у фрижидер на неколико сати да се стегне.
-
Охлађену торту преокрените на тањир и прелијте чоколадном глазуром.