Ово је ИСХРАНА захваљујући којој Верица Ракочевић изгледа фантастично у 78. години: Како изгледа јеловник модне креаторке?
Верица Ракочевић је из исхране избацила неколико намирница и има омиљени тип доручка и вечере.
Модна креаторка Верица Ракочевић одрасла је на српској традиционалној кухињи, чиме се поноси.
За детињство је вежу мириси качамака, попаре, уштипака и прженице.
Одувек је била прави прави гурман и својевремено је волела да ужива у разним ђаконијама.
- Раније сам с пријатељицама умела да у ресторану поједем брдо хране, да бих се потом почастила сутлијашем, тулумбама, кохом или неким другим посластицама - причала је Верица својевремено за Глорију додајући:
- После толико хране било ми је, признајем, тешко да ходам. Али, последњих година, пре свега због здравља и контроле телесне тежине, морам више да водим рачуна о томе шта и колико једем. Откако се у мом животу појавио супруг Вељко, почела сам да конзумирам и неке намирнице које годинама нисам, попут меса мангулице, на пример.
Иако више води рачуна о исхрани, Верица сматра да није добро ни у потпуности избацити месо и његове прерађевине.
- Вељков тата живи у Врднику и гаји свиње, па сад уживамо у домаћим прерађевинама од мангулице, а и кувамо на масти, за коју се испоставило да је много здравија него било која врста уља. Годинама сам кувала на уљу од грожђа, међутим, откако смо почели да храну припремамо на масти од мангулице, посуђе се, приметила сам, много лакше пере, с далеко мање детерџента него оно у којем се користи уље. Могу само да замислим шта уља праве нашим крвним судовима кад такве трагове остављају на посуђу - каже креаторка.
Откад води рачуна о својој исхрани, труди се да једе само природну, органску храну, па и у 78. години изгледа фантастично.
Труди се да једе разноврсно, а доста уноси орашастих плодова попут бадема, лешника и ораха, који су веома заситни и богати омега 3 масним киселинама.
Ипак, неке намирнице је временом избацила из исхране.
- Ја не једем црни хлеб, не једем бели хлеб, пиринач, бели шећер, не једем поховано, сухомеснато. Никад не запржим кувану храну. Месо једем, али ретко. Пуно једем рибу - рекла је Верица за "Hype" телевизији.
Креаторка има омиљени тип доручак и вечере.
- Једем качамак за доручак, сардину са луком за вечеру. Она је пуна омега 3 масних киселина и јода. Једем пуно поврћа, домаћа јаја, козији млади сир и козије кисело млеко. Имам у дворишту своје јабуке, које је само киша дотакла.- каже Верица.
Извор: Glossy/A.V.