Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СОЧНО, МЕКАНО И УКУСНО: Бакине крменадле у сосу од павлаке и белог лука! (ВИДЕО)

14.07.2018. 13:00
Пише:
Србија Данас
Šnicle sa mocarelom
Шницле са моцарелом / Извор: Профимедиа/илустрација

Неописивно добро!

Сигурни смо да се сећате овог старог а проверено доброг рецепта. Баке, а и многе маме често умеју да припреме ово јело, и да никада не досади овај истанчан укус меса у савршеном сосу који даје неку посебну чар за непце.

ХРОНО ПЛОЧИЦЕ ЗА 2О МИНУТА! Здрав оброк на корак од вас!

limun i beli luk
лимун и бели лук / Извор: Профимедиа

ДА ЛИ СТЕ НЕКАДА СОЛИЛЕ ЛУБЕНИЦУ? Кад чујете разлог најновијег трика, одмах ћете пробати!

Ево предлога како да на веома брз и лаган начин направите укусан ручак за целу породицу. Послужите их уз прилог по вашем избору.

Од састојака вам је потребно следеће:

  • 3 крменадле
  • 2 кашике брашна
  • 2 кашике киселе павлаке
  • 4 чена белог лука
  • со, зачин
  • млевени бибер
  • першунов лист
  • уље

Припрема: 

1. Кременадле излупати и посолити. Ставити у шерпу, додати мало воде и уља и динстати на тихој ватри око 30 минута. Кад вода буде испарила запеците их.

2. Извадити крменадле и сачувати масноћу у коме су се пржиле. У ту масноћу додати павлаку, мало воде па добро изједначити. 

СЈАЈНО КУВАТЕ АЛИ НИСТЕ КРЕАТИВНИ? Ево како да за КРАТКО време направите прелепу ДЕКОРАЦИЈУ стола!

šnicle u belom sosu
шницле у белом сосу / Извор: Фото; Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

БАЦАТЕ ХРАНУ? САВЕТ светски познатог КУВАРА може да ПРОДУЖИ рок трајања ваших НАМИРНИЦА!

3. У шерпу где смо пржили крменадле сипати око 50 мл. уља па ту пропржити брашно и додати издробљен бели лук па и њега пропржити. На крају додати размућену павлаку. Додати још воде и направити ређи сос. 

4Мало прокувати па убацити крменадле. Додати соли зачина и млевеног бибера. 

Оставити минут-два да крменадле прокрчкају и на крају додати сецкан першунов лист. 

САДА ЈЕ ЊИХОВО ВРЕМЕ: Кајсије чувају срце, јачају кости и подмлађују!

Пријатно! 

Ево како да знате да ли да одабрате антицелулит крему која ГРЕЈЕ или која ХЛАДИ!