ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА у сосу од шампињона по рецепту Лепе Брене - Једноставном јелу певачица додаје посебан састојак
Пилетина добија сасвим нову лепезу укуса када је певачица "узме под своје".
07.03.2025.
18:48
Коментари (0)
Лепа Брена, позната по својим легендарним песмама и, пре свега, југословенској слави може се похвалити знањем у кухињи. Врсна домаћица представља рецепт погодан за ручак или вечеру, а ми га преносимо.
Састојци за кору:
- 500 г млевеног пилећег белог меса
- ситно сецкани црни лук
- два чена белог лука
- пола сецкане црвене паприке
- црвена млевена паприка
- со
- бибер
- сецкан першун
- кашичица карија
- једно јаје
- уље
- презле
За сос:
- 500 г шампињона
- путер
- црни лук
- 200 мл павлаке за кување
- брашно
- зачини
Припрема:
Помешајте месо, оба лука, паприку, јаје , презле и зачине. Додајте мало уља да би се све сјединило. Прелијте кору у плех обложен папиром за печење.
За сос на мало путера продинстајте лук, па додајте шампињоне. Зачините, придружите прстохват брашна да повеже смесу. Сипајте павлаку за кување.
Прелијте сос преко коре од меса, па ставите да се пече док не порумени. Пријатно!