ZAPEČENA PILETINA u sosu od šampinjona po receptu Lepe Brene - Jednostavnom jelu pevačica dodaje poseban sastojak
Piletina dobija sasvim novu lepezu ukusa kada je pevačica "uzme pod svoje".
07.03.2025.
18:48
Komentari (0)
Lepa Brena, poznata po svojim legendarnim pesmama i, pre svega, jugoslovenskoj slavi može se pohvaliti znanjem u kuhinji. Vrsna domaćica predstavlja recept pogodan za ručak ili večeru, a mi ga prenosimo.
Sastojci za koru:
- 500 g mlevenog pilećeg belog mesa
- sitno seckani crni luk
- dva čena belog luka
- pola seckane crvene paprike
- crvena mlevena paprika
- so
- biber
- seckan peršun
- kašičica karija
- jedno jaje
- ulje
- prezle
Za sos:
- 500 g šampinjona
- puter
- crni luk
- 200 ml pavlake za kuvanje
- brašno
- začini
Priprema:
Pomešajte meso, oba luka, papriku, jaje , prezle i začine. Dodajte malo ulja da bi se sve sjedinilo. Prelijte koru u pleh obložen papirom za pečenje.
Za sos na malo putera prodinstajte luk, pa dodajte šampinjone. Začinite, pridružite prstohvat brašna da poveže smesu. Sipajte pavlaku za kuvanje.
Prelijte sos preko kore od mesa, pa stavite da se peče dok ne porumeni. Prijatno!