БАКИНИ УШТИПЦИ КОЈИ УВЕК УСПЕВАЈУ: Не упијају ни кап масноће, праве се за 10 минута – златни, мекани и савршени и за слатку и за слану варијанту!
Заборавите на жилаве и масне уштипке који упијају уље! Овај рецепт за брзе и ваздушасте бакине уштипке право је откровење – спремни су за 10 минута, мекани су као памук, а једнако су добри уз сир и кајмак као и уз џем или мед.
14.07.2025.
13:25
Коментари (0)
Уштипци су многима омиљени део детињства, а најбољи су они који миришу на кућу, баку и недељна јутра. Управо такви су ови – златни, ваздушасти и не упијају масноћу, па су лагани за стомак и савршени чак и кад су хладни. Тајна је у саставу теста које се брзо умути и одмах пржи, без чекања. Овај рецепт ће вас спасити кад вам дођу изненадни гости, или кад пожелите нешто домаће, једноставно и топло.
Састојци:
- 1 јаје
- 180мл јогурта
- 1,5 чаша од 2дл брашна т400 меко(у видеу је грешка) око 200г брашна
- 12г прашка за пециво
- За посипање:
шећер, цимет
Припрема је детаљно објашњена у видеу