BAKINI UŠTIPCI KOJI UVEK USPEVAJU: Ne upijaju ni kap masnoće, prave se za 10 minuta – zlatni, mekani i savršeni i za slatku i za slanu varijantu!
Zaboravite na žilave i masne uštipke koji upijaju ulje! Ovaj recept za brze i vazdušaste bakine uštipke pravo je otkrovenje – spremni su za 10 minuta, mekani su kao pamuk, a jednako su dobri uz sir i kajmak kao i uz džem ili med.
14.07.2025.
13:25
Komentari (0)
Uštipci su mnogima omiljeni deo detinjstva, a najbolji su oni koji mirišu na kuću, baku i nedeljna jutra. Upravo takvi su ovi – zlatni, vazdušasti i ne upijaju masnoću, pa su lagani za stomak i savršeni čak i kad su hladni. Tajna je u sastavu testa koje se brzo umuti i odmah prži, bez čekanja. Ovaj recept će vas spasiti kad vam dođu iznenadni gosti, ili kad poželite nešto domaće, jednostavno i toplo.
Sastojci:
- 1 jaje
- 180ml jogurta
- 1,5 čaša od 2dl brašna t400 meko(u videu je greška) oko 200g brašna
- 12g praška za pecivo
- Za posipanje:
šećer, cimet
Priprema je detaljno objašnjena u videu