БЕКРИЈСКА САЛАТА са сиром и љутом паприком најбоље истиче укус РОШТИЉСКОГ МЕСА - Брзо се спрема, а није ни скупа
Рецепт за бекријску салату коју сви траже кад се роштиљ припрема! Савршено иде уз ћевапе, кобасице и крилца, а припрема се од само неколико састојака – сир, паприка, лук и мало зачина, али резултат је фантастичан. Испробајте овај брз рецепт и подигните укус меса на виши ниво.
Бекријска салата са сиром и љутом паприком прави је погодак уз роштиљско месо – пикантна, кремаста и освежавајућа, даје савршен баланс маснијим залогајима са жара. Спрема се за свега неколико минута, не захтева скупе састојке, а на столу изгледа подједнако примамљиво колико и мирише.
Састојци:
500 гр сира
200-250 мл киселе павлаке
пола празилука
1 лук
2 кашичице сенфа
4 чена белог лука
2 кашичице сенфа
бели лук у праху
кашичица димљене паприке
со и бибер
љута паприка
2 кашике ајвара
chili сос
Припрема:
Помешајте сир и киселу павлаку. Додајте три врсте лука. Црни лук, празилук и бели лук. Ставите сенф, димљену паприку, бели лук у праху. Промешајте добро.
Додајте ајвар, со и бибер. Ставите и мало љуте паприке и чили соса. Промешајте, охладите и сервирајте уз роштиљ.