BEKRIJSKA SALATA sa sirom i ljutom paprikom najbolje ističe ukus ROŠTILJSKOG MESA - Brzo se sprema, a nije ni skupa
Recept za bekrijsku salatu koju svi traže kad se roštilj priprema! Savršeno ide uz ćevape, kobasice i krilca, a priprema se od samo nekoliko sastojaka – sir, paprika, luk i malo začina, ali rezultat je fantastičan. Isprobajte ovaj brz recept i podignite ukus mesa na viši nivo.
Bekrijska salata sa sirom i ljutom paprikom pravi je pogodak uz roštiljsko meso – pikantna, kremasta i osvežavajuća, daje savršen balans masnijim zalogajima sa žara. Sprema se za svega nekoliko minuta, ne zahteva skupe sastojke, a na stolu izgleda podjednako primamljivo koliko i miriše.
Sastojci:
500 gr sira
200-250 ml kisele pavlake
pola praziluka
1 luk
2 kašičice senfa
4 čena belog luka
2 kašičice senfa
beli luk u prahu
kašičica dimljene paprike
so i biber
ljuta paprika
2 kašike ajvara
chili sos
Priprema:
Pomešajte sir i kiselu pavlaku. Dodajte tri vrste luka. Crni luk, praziluk i beli luk. Stavite senf, dimljenu papriku, beli luk u prahu. Promešajte dobro.
Dodajte ajvar, so i biber. Stavite i malo ljute paprike i čili sosa. Promešajte, ohladite i servirajte uz roštilj.