Брза и сочна ПОСНА ЦАРСКА ПИТА са туњевином: Лаган, укусан и савршен оброк за сваки дан, а припрема је једноставна
Пита је идеална за све који траже лаган, али задовољавајуће сочан оброк без компромиса по питању укуса.
Када је пост у питању, припрема оброка може понекад бити изазовна, али брза посна царска пита са туњевином доказује да и у овим данима можете уживати у јелима која су и укусна и брзо припремљена.
Састојци
- 1.5 чаша белог брашна
- 1.5 чаша кукурузног брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица соли
- 2 чаше млаке воде
- 1/2 чаше уља
- 1 црвена кисела паприка
- 1 туњевина 160 г
- Оригано, сусам, семенке сунцокрета
У чинију помешајте оба брашна и прашак за пециво, промешајте да се све сједини. Додајте со, воду и уље и наставите са мућењем да се све добро сједини.
Паприку исецкајте на комадиће, па додајте у смесу, а потом туњевину оцедите и уситните, па потом додајте у смесу и све добро промешајте.
Додајте бибер и наставите са мешањем.
Плех обложите папиром за печење, па прелијте смесу, а потом поспите сусамом и семенкама и пеците 35 минута на 200 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Кувајмо лако.