Брзе и једноставне ЗАПЕЧЕНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ - Пуне богатог фила и са савршеном ХРСКАВОМ корицом, ручак за 20 минута по свачијем укусу
Ако тражите јело које се брзо спрема, а сви га воле – запечене слане палачинке су прави погодак! Овај рецепт тражи само неколико састојака, а резултат су савршено мекане палачинке са богатим филом, запечене до златне хрскаве корице. Идеалне су за брзи породични ручак, вечеру или кад вам долазе гости – и увек успевају!
Састојци (за 4 особе):
- 8 готових сланих палачинки
- 200 г шунке (сецкане или рендане)
- 200 г качкаваља
- 200 мл киселе павлаке
- 1 јаје
- Прстохват соли и бибера (по укусу)
- Мало уља или путера за подмазивање плеха
Припрема:
Прво припремите фил: Помешајте шунку, рендани качкаваљ, павлаку и једно умућено јаје. По жељи додајте мало бибера или суви зачин.
Палачинке пуните: У сваку палачинку ставите кашику до две фила, уролајте и поређајте у благо подмазан плех или ватросталну чинију.
Прелив за запечење (опционо): Можете прелити остатком павлаке или посути још мало ренданог качкаваља по врху.
Запећи: Палачинке ставите у загрејану рерну на 200°Ц и пеците око 15 минута, док не добију златно-смеђу, хрскаву корицу.
Додатни савети:
Уместо шунке можете користити печурке, пилетину, спанаћ или туњевину – рецепт је потпуно прилагодљив.
Палачинке можете припремити дан раније и запећи непосредно пре служења.
Ове брзе и једноставне запечене слане палачинке постају омиљени рецепт сваке домаћице јер су готове за 20 минута, не траже посебне вештине, а успевају сваки пут. Идеалне су за све прилике – од брзог ручка до послужења за госте!