Џејми Оливер открива рецепт савршених макарона: Кремасти сир, хрскави прелив и здраво зелено поврће у једном залогају
Макароне са сиром су класично јело које пружа утеху и задовољство, али уз додатак зеленог поврћа, ово јело постаје хранљивије и богатије укусом.
Познати британски кувар, Џејми Оливер, осмислио је рецепт који комбинује кремасту тестетину са разноврсним зеленим поврћем, стварајући савршен баланс између укуса и нутритивних вредности.
Састојци
- 1 велики празилук
- 3 чена белог лука
- 400 г броколија
- 40 г несланог путера
- Пола везе свеже мајчине душице
- 2 кашичице брашна
- 1 л млека
- 450 г макарона
- 30 г пармезана
- 150 г чедар сира
- 100 г беби спанаћа
- 50 г листића бадема
Празилук, стабљике броколиа и бели лук ситно исецкајте, а маргарин истопите у тигању на средњој ватри. Затим, додајте поврће, а потом и мајчину душицу и динстајте 15 минута.
У смесу додајте брашно и постепен додајте млеко све време мешајући да се састојци сједине. Кувајте још 10 минута, како би сос добио кремасту и густу текстуру.
Нарендајте пармезан и већи део чедар сира у сос, а затим добро промешајте. Затим, додајте спанаћ и добро промешајте.
Зачините по укусу, а затим све лепо изблендајте.
Макароне обарите, а потом их оцедите и додајте у сос. Промешајте, како би се састојци сјединили, а затим додајте цветове броколија и наставите са мешањем.
Преспите смесу у плех, нарендајте преостали чедар сир и поспите бадеме.
Пеците у претходно загрејану рерну 30 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Јамие Оливер.