Danske PALAČINKE: Fenomen koji je osvojio društvene mreže, peku se u PLEHU ZA MAFINE bez rerne
Ne samo da izgledaju očaravajuće, već su i neverovatno ukusne, sa laganom, vazdušastom teksturom i bogatim, slatkim ukusom.
U poslednje vreme, društvene mreže su prepravljene slikama jednostavnih, malih i savršeno složenih palačini koje dolaze iz Danske.
Tradicionalno se prže u specijalnom okruglom tiganju, a njihova jedinstvena forma je ono što ih čini posebnim, ali možete se poslužiti mafin plehom, samo ne pecite u rerni već na ringli.
Sastojci
- 2 jaja
- Kora celog limuna
- 2 šolje brašna
- 2 šolje kiselog mleka ili jogurta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike margarina
- Šolja džema
U suve sastojke dodajte jaja i jogurt pomešan sa umućenim žumancetom, a zatim sve dobro promešajte i sjedinite. Zatim dodajte umućena belanca i nastavite sa mešanjem.
Otopite margarin, a zatim ga dodajte u smesu i opet sve lepo sjedinite.
U nauljen pleh sipajte 2/3 smesu i pecite na ringli 5 minuta na svakoj strani.
Za bogatiniji ukus, pospite preko šećer u prahu ili možete poslužiti uz neki kremasti namaz ili ih puniti istim.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kimbo's comfort kitchen.