Мајонез и чоколада: Како ова необична комбинација може постати ваш нови омиљени рецепт за ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ
Два састојка која се обично налазе у потпуно различитим кулинарским световима, а ни у једном тренутку не би пало на памет да их спојимо.
На први поглед, идеја о спајању мајонеза и чоколаде звучи као потопуна грешка, чак и кулинарски скандал.
Мајонез, богат и кремаст са својим благим, киселкастим укусом и чоколада, слатка и богата.
Али, да ли је заиста грешка спојити ова два састојка?
Састојци
- 2 шоље брашна
- 1 шоља какаа
- 1 кашикица соде бикарбоне
- 1 кашикица цимета
- 1 кашикица соли
- 1 кашичица прашка за пециво
- 3 јаја
- 2 шоље шећера
- 2 кашичице екстрата од ваниле
- 1 шоља мајонеза
- 1 шоља хладне воде
Маргарином размажите плех, а затим поспите мало брашна.
У посуду помешајте брашно, какао, прашак за пециво и соду бикарбону и све то добро сједините.
У другу посуду умутите јаја, шећер, ванил шећер и мајонез, па постепено додајте мешавину брашна и воду, а потом све добро сједините док не добијете глатку смесу.
Смесу сипајте у плех и пеците на 170 Ц око 30 минута.
Како би употпунили колач, можете посути шећер у праху преко или га премазати истопљеном чоколадом или глазуром.
Детаљније о начину припреме на видеу Southern Ливинг.