Колач ПОСНА КРАЉИЦА на води - Рецепт за посластицу која разоружава и оне најхладније, а тражиће се и када прођу посни дани
Колач идеалан за посне дане, а волеће га и они који не посте.
17.03.2025.
15:26
Коментари (0)
Може вам се учинити да сте исцрпели све рецепте за посне колаче, али овај још увек нисте пробали. Испратите поступак припреме у наставку и уживајте.
Састојци за кору:
- 400 мл воде
- 4 кашике џема по укусу
- 10 кашика шећера
- 8 кашика млевених ораха
- прашак за пециво
- ванилин шећер
- 15 кашика брашна
За фил:
- 350 мл воде
- 3 кашике шећера
- 5 кашика гриза
- џем
- млевени ораси
Припрема:
У вангли помешајте воду, џем, шећер, млевене орахе, гриз, прашак за пециво, ванилин шећер и помало просејаног брашна. Мешајте док се не сједини.
Пеците на 200 степени око 30 минута.
Фил припремите у шерпици у којој ћете скувати заслађен гриз. Извадите испечену кору и пустите да се охлади.
Преко премажите џем, а затим и гриз. Када се стегне, поспите млевеним орасима. Сеците на коцке. Пријатно!