Летњи колач који расхлађује боље од сладоледа: За само 20 минута, добијате слаткиш као из посластичарнице
Укусан и лаган, а прави се брзо. За овај рецепт све имате у кући, а укус ће вас одушевити!
Ако током врућина волите воћне посластице, овај десерт ће вам сигурно бити по укусу јер се припрема веома брзо и је веома укусан.
Реч је о лаганом воћном колачу са бисквитом и кремастим филом, а за завршни слој можете додати воће по избору – било које воће ће се савршено уклопити, било да су то кајсије, брескве, манго…
Најбоље од свега је што се припрема брзо и једноставно, а када га ставите у фрижидер, задржаће своју свежину и укус.
Састојци:
За кору
- 3 јајета
- прстохват соли
- 70 г шећера (3 кашике)
- 1 кесица ванилиног шећера
- 4 кашике уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 125 г брашна
За фил
- 1 јаје
- 1 кесица ванилиног шећера
- 40 г шећера (2 кашике)
- 2 кашике густина
- 250 мл млека 150 мл млека
- 1 кашичица путера
- 70 г праха за шлаг
За завршни слој
- воће по избору
Припрема:
Сипајте у једну чинију јаја, со, шећер, ванилин шећер, уље и добро умутите миксером. Томе додајте просејано брашно претходно помешано с прашком за пециво и мутите док не добијете компактну масу.
Сипајте у калуп, подмазан или обложен пек-папиром. Пеците у рерну загрејано на 180 степени, око 20-25 минута.
За фил, умутите јаје с ванилиним шећером и шећером, па сипајте густин и добро размутите. Потом налијте млеко, промешајте и кувајте на средњој ватри док се не згусне, па склоните са стране и убаците путер и промешајте.
Сипајте у другу чинију да се хлади покривено прозирном фолијом. Кад се охлади, додајте прах за шлаг, па мутите миксером док не добијете фин крем. Нанесите ову смесу на кору, коју треба претходно да избоцкате чачкалицом или ражњићем и поспете млеком (150 мл).
Преко поспите ситно сецкано воће по избору, а најбоље ће бити ако помешате више врста, попут манга, кивија, јабуке и грожђа.