Марија Шерифовић открила које је ОМИЉЕНО ЈЕЛО њеног сина: "То се у кући једе само због њега" – Доносимо вам РЕЦЕПТ за ПИЛАВ ИЗ РЕРНЕ, летњи класик наших бака који засити целу породицу
Певачица Марија Шерифовић открила је које јело се у њеној кући прави искључиво због њеног сина Мариа. У питању је једноставно, али неодољиво традиционално јело које сви на Балкану воле – а ми вам доносимо рецепт баш онако како га спрема њена мајка Верица Шерифовић.
На свом YouTube каналу, Марија Шерифовић редовно дели тренутке из приватног живота, а један од последњих снимака посветила је – пилаву.
У видеу, главну улогу преузима њена мајка Верица, која за унука Мариа кува јело које се, како Марија каже, "у кући једе само због њега".
– "Пилав се једе данас у кући због Мариа, јер Марио много воли да једе пилав", истакла је Марија уз осмех, најављујући припрему омиљеног јела из детињства.
Пилав је иначе јело са богатом историјом – потиче из Ирана, а на Балкану се одомаћио кроз турску кухињу. Лети се често спрема с пилетином, а када га припремате у рерни, добијате укусан ручак у једној посуди, без додатног нереда.
Рецепт за ПИЛАВ ИЗ РЕРНЕ – Омиљено јело сина Марије Шерифовић
Састојци:
2 главице црног лука
2 шаргарепе
1 коцка за супу
300 г пилећег белог меса
150 г пиринча
3 свежа парадајза или 200 мл сока од парадајза
Бибер, со, суви биљни зачин
Мало уља
Свеж першун (по жељи)
Припрема:
Црни лук и шаргарепу очистите и ситно исецкајте.
У ватросталну или земљану посуду сипајте мало уља, па пропржите поврће.
Оперите пиринач под хладном водом, процедите и додајте поврћу.
Пилеће бело месо исеците на коцкице.
Коцку за супу растворите у шољи воде и прелијте преко смесе.
Додајте зачине, парадајз (или сок), и долијте воде тако да сви састојци „пливају“.
Поклопите и пеците у рерни на 200°Ц најмање 40 минута.
По жељи, поспите сецканим першуном пре сервирања.