Мекане и преукусне, а готове за трен ока: Ово је најбољи рецепт за домаће тортиље
Потребно вам је само 15 минута да их направите.
06.09.2025.
20:27
Коментари (0)
Домаће тортиље су мекане, еластичне и много укусније од куповних.
Идеалне су за брзе доручке, вечере или за омиљене мексичке залогаје, попут такоса и буритоса.
Састојци и количина:
Брашно - 250 г
Со - 1 кашичица
Прашак за пециво - 1 кашичица
Маслиново уље - 2 кашике
Млака вода - 150 мл
Начин припреме:
У великој чинији помешајте брашно, со и прашак за пециво. Додајте уље и постепено воду, месите док не добијете глатко, мекано тесто. Тесто поделите на 8 једнаких делова и обликујте куглице. Сваку куглицу развуците оклагијом у танки круг.
Пеците на сувом тигању, на средње јакој ватри, око 1-2 минута са сваке стране док се не појаве златне тачкице.
Тортиље покријте чистом крпом да остану мекане док не испечете све.