Mekane i preukusne, a gotove za tren oka: Ovo je najbolji recept za domaće tortilje
Potrebno vam je samo 15 minuta da ih napravite.
06.09.2025.
20:27
Komentari (0)
Domaće tortilje su mekane, elastične i mnogo ukusnije od kupovnih.
Idealne su za brze doručke, večere ili za omiljene meksičke zalogaje, poput takosa i buritosa.
Sastojci i količina:
Brašno - 250 g
So - 1 kašičica
Prašak za pecivo - 1 kašičica
Maslinovo ulje - 2 kašike
Mlaka voda - 150 ml
Način pripreme:
U velikoj činiji pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje i postepeno vodu, mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Testo podelite na 8 jednakih delova i oblikujte kuglice. Svaku kuglicu razvucite oklagijom u tanki krug.
Pecite na suvom tiganju, na srednje jakoj vatri, oko 1-2 minuta sa svake strane dok se ne pojave zlatne tačkice.
Tortilje pokrijte čistom krpom da ostanu mekane dok ne ispečete sve.