МУСАКА СА ТИКВИЦАМА без дугог стајања за шпоретом – лагана, сочна и готова за пола сата! Идеална за ручак током врућина, а још боља сутрада
Ако тражите лаган и укусан ручак за вреле летње дане – ова мусака од тиквица биће ваш нови фаворит! Без пржења, без брашна и компликација – само све сложите и пустите рерну да ради за вас.
Летње врућине траже оброке који су лагани, а опет заситни и пуни укуса. Тиквице су краљице сезоне и идеална су замена за кромпир у традиционалним јелима. Ова мусака са тиквицама је савршена алтернатива – припрема се брзо, не захтева стајање поред шпорета, а резултат је сочно јело које се топи у устима. Можете је јести одмах, али и сутрадан кад је још укуснија. Уз то, лако се комбинује са јогуртом или сезонском салатом, па је одличан избор и за ручак и за вечеру.
Потребно је:
- 4 тиквице
- 1кг млевеног меса
- 8 јаја (3 за прелив, 5 за пох)
- 2 добре кашике павлаке (око 200г)
- 200мл млека
- 2 главице црног лука
- 4 чена белог лука
- 1 кашика вегете
- 1 кашичица бибера
- 2 кашичице млевене црвене паприке
- 1 везица першуна
- 1 рендана шаргарепа
Припрема:
Тиквице опрати одстранити крајеве, исећи на ленте, ређати у посуду и посолити да би пустиле воду.
На загрејаном уљу динстати бели и црни лук, додати рендану шаргарепу а потом и млевено месо.
Све заједно динстати (мешати). Када се месо издинстало додати зачине
(вегету, бибер, млевену црвену паприку и першун) промешати. Бацити воду из посуде са тиквицама.
Поховати тиквице (у брашно, у јаје па на загрејано уље) Све је спремно за слагање мусаке.
Тепсију подмазати и ређати као на видеу. (ред тиквица па ред меса) завршити са тиквицама.
Умутити јаја са павлаком, млеком и мало вегете. Прелити мусаку.
Пећи на 180 степени око 35 мин.