Најсочнија СВИЊСКА БУТКИЦА ЗА РУЧАК - За овај оброк потребно је мало времена, а може се јести више дана
Не пропустите рецепт за овај сочан оброк.
25.05.2025.
15:28
Коментари (0)
Свињски бут се често користи у исхрани, али је важан начин на који се спрема. Представљамо вам рецепт за један од најукуснијих.
Састојци:
- 500 г свињског бута
- празилук
- две главице црног лука
- три шаргарепе
- 2 дл сока од парадајза
- коцка супе
- три ловорова листа
Припрема:
На уљу пропржити месо са обе стране, тако да се корица запече. Одложити месо на тањир. У истом уљу издинстати празилук и црни лук.
Долити парадајз сок и растопљену коцкицу супе у води. Када све измешате и кад је лук омекшао, вратите месо. Прелијте га соком из шерпе.
Убаците шаргарепу и ловоров лист. Поклопите и пеците у рерни на 180 степени око 3 сата. Пријатно!