Najsočnija SVINJSKA BUTKICA ZA RUČAK - Za ovaj obrok potrebno je malo vremena, a može se jesti više dana
Ne propustite recept za ovaj sočan obrok.
25.05.2025.
15:28
Komentari (0)
Svinjski but se često koristi u ishrani, ali je važan način na koji se sprema. Predstavljamo vam recept za jedan od najukusnijih.
Sastojci:
- 500 g svinjskog buta
- praziluk
- dve glavice crnog luka
- tri šargarepe
- 2 dl soka od paradajza
- kocka supe
- tri lovorova lista
Priprema:
Na ulju propržiti meso sa obe strane, tako da se korica zapeče. Odložiti meso na tanjir. U istom ulju izdinstati praziluk i crni luk.
Doliti paradajz sok i rastopljenu kockicu supe u vodi. Kada sve izmešate i kad je luk omekšao, vratite meso. Prelijte ga sokom iz šerpe.
Ubacite šargarepu i lovorov list. Poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko 3 sata. Prijatno!