Неодољива ЧОКО- КОКОС посластица: КОЦКЕ које спајају сочност и мекоћу, стварају зависност и нестају брже него што се праве
Ако постоји колач који никога не оставља равнодушним, то су чоко- кокос коцке.
Оне су права звезда сваке трпезе, довољно једноставне за припрему, а опет довољно елегантне за празничне дане.
Састојци
Кора
- 6 беланаца
- 100 г густина
- 100 г кокоса
- 100 г шећера
- 1/2 кесица прашка за пециво
- Прстохват соли
- 100 мл уља
Крем
- 6 жуманаца
- 1 пудинг од чоколаде
- 500 мл млека
- 1 желатин
- 30 г шећера
- 150 г црне чоколаде
- 300 мл слатке павлаке
Беланца помешајте са соли, а потом почните са мућењем и додајте шећер и наставите са мешањем. У смесу додајте густин, кокос, прашак за пециво и уље, а потом све добро промешајте.
На обложени плех паприом за печење сипајте равномерно смесу. Пеците 20 минута на 180 Ц.
Млеко ставите да се греје. Жуманца помешајте са пудингом, а потом све лепо промешајте и додајте шећер, а потом помешајте са млеком. Затим желатин растворите и додајте у смесу уз непрестано мешање.
Склоните са ватре и оставите да се прохлади, док припремите шлаг.
Шлаг и фил сједините, а потом премажите преко коре и оставите да се прохлади два сата.
По жељи поспите кокос и спреман је за послужење.