Ова ЧОРБА САДРЖИ СВЕ - Пуна је витамина, храни и хидрира, помаже да се загрејете у току хладних зимских дана
Ево како се припрема и шта ће вам бити потребно од састојака.
Минестроне чорба је традиционално италијанско јело које обилује поврћем и ароматичним зачинима. Идеална је за хладније дане јер је изузетно хранљива и укусна.
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 главица црног лука, ситно исецкана
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 шаргарепе, исечене на колутове
- 2 штапића целера, исечена на комадиће
- 1 тиквица, исечена на коцкице
- 2 кромпира, исечена на коцкице
- 1 конзерва парадајза (сецкани или пелат)
- 1 л повртног бујона
- 1 шоља куваног пасуља (може бели или црвени)
- 1 шоља куваног грашка или бораније
- 100 г кратке тестенине (нпр. макароне или фарфале)
- Со и бибер по укусу
- Кашичица сувог оригана
- Кашичица сувог босиљка
- Свежи першун за декорацију
Припрема:
У већем лонцу загрејте маслиново уље на средње јакој температури. Додајте црни лук и бели лук и пржите док не омекшају и постану стакласти.
Додајте шаргарепу, целер, тиквицу и кромпир. Пржите поврће неколико минута док не почне да омекшава. Убаците конзерву парадајза, повртни бујон, оригано и босиљак.
Промешајте и оставите да проври.
Када чорба проври, смањите температуру и кувајте на тихој ватри 20-25 минута, док поврће не омекша. Додајте кувани пасуљ, грашак или боранију и тестенину. Кувајте још 8-10 минута, док тестенина не буде готова.
Посолите и побиберите по укусу.
Послужите топло, украшено свежим першуном и, по жељи, посуто наренданим пармезаном.