Ova ČORBA SADRŽI SVE - Puna je vitamina, hrani i hidrira, pomaže da se zagrejete u toku hladnih zimskih dana
Evo kako se priprema i šta će vam biti potrebno od sastojaka.
Minestrone čorba je tradicionalno italijansko jelo koje obiluje povrćem i aromatičnim začinima. Idealna je za hladnije dane jer je izuzetno hranljiva i ukusna.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 2 štapića celera, isečena na komadiće
- 1 tikvica, isečena na kockice
- 2 krompira, isečena na kockice
- 1 konzerva paradajza (seckani ili pelat)
- 1 l povrtnog bujona
- 1 šolja kuvanog pasulja (može beli ili crveni)
- 1 šolja kuvanog graška ili boranije
- 100 g kratke testenine (npr. makarone ili farfale)
- So i biber po ukusu
- Kašičica suvog origana
- Kašičica suvog bosiljka
- Sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
U većem loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk i pržite dok ne omekšaju i postanu staklasti.
Dodajte šargarepu, celer, tikvicu i krompir. Pržite povrće nekoliko minuta dok ne počne da omekšava. Ubacite konzervu paradajza, povrtni bujon, origano i bosiljak.
Promešajte i ostavite da provri.
Kada čorba provri, smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri 20-25 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte kuvani pasulj, grašak ili boraniju i testeninu. Kuvajte još 8-10 minuta, dok testenina ne bude gotova.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom i, po želji, posuto narendanim parmezanom.