Овако се прави најсавршенија УСКРШЊА САРМА, лакши рецепт не постоји - Са овом техником завијања свака ће бити иста
Уживајте у припреми и очарајте своје госте јединственим укусом ускршње трпезе!
Ускршња трпеза често је обележена традиционалним јелима, а једно од незаобилазних јела су сарме. За све младе и неискусне домаћице које желе импресионирати своје госте, доносимо вам једноставан рецепт како припремити ово укусно и омиљено јело.
Домаћице, папир и оловке у руке!
Састојци:
1 главица киселог купуса
500г млевеног меса (мешавина свињског и јунећег)
1 шоља пиринча
1 главица црног лука
2 шаргарепе
Со, бибер, суви зачин
Кисела павлака за послуживање
Упутство за припрему:
Припрема купуса:
Уколико користите кисели купус, одвојите листове и благо их прокувајте у води да омекшају.
Припрема фила за сарме:
Пропржите ситно сецкан црни лук на мало уља док не постане стакласт. Додајте млевено месо и пропржите док не добије лепу златно-смеђу боју.
Додајте пиринач и насецкане шаргарепе, зачините по укусу и добро промешајте.
Филовање листова купуса:
Ставите фил на средину сваког листа купуса и умотајте их у чврсте ролате.
Сложите их у дубљи лонац или шерпу, чврсто један уз други.
Кување:
Додајте воде да прекрије сарме, ставите поклопац и кувајте на средњој ватри око 1,5 до 2 сата.
Послуживање:
Послужите сарме уз киселу павлаку и уживајте у традиционалном укусу ускршње трпезе.
Овај једноставан рецепт ће свакако одушевити ваше госте и додати посебан шарм вашој ускршњој трпези. Срећно кување и уживање у празничном духу!