Ово јело је ВИШЕ ОД ПИТЕ: Рецепт за хрскаве слојеве теста и кремасти прелив уз сушено месо савршен је избор за брзи ручак
Рецепт за брзу припрему овог јела одушевиће праве љубитеље домаћих пита.
Ако волиш традиционална јела са једноставним састојцима и богатим укусом, ова пита ће те сигурно одушевити! Хрскави слојеви теста и кремасти прелив чине савршен спој који мами мирисима и укусом домаће кухиње.
Овај рецепт је брз и лак за припрему, а резултат је златно печена пита натопљена сочним преливом од јогурта и павлаке. Савршена је за породични ручак или посебну прилику.
Састојци (За тепсију 26-28цм ):
- 250гр брашна
- 1 кашикица соли
- 150мл воде
Заместите тесто и оставите да одмори
За прелив:
- 150мл грчког јогурта
- 1 кашика киселе павлаке
- 50-100мл павлаке за кување
- Мало соли
Осим тога вам треба и око 50гр отопљеног бутера.
Припрема:
Узмите пола кг брашна, мало соли (2-3 мале кашике), и чашу и по воде и потом заместите јуфку са миксером. Оставите јуфку да буде мало сувља (немојте додавати уља), па је поделите на три дела. Узмите једну јуфку и развијте је уз помоћ оклагије. Након што развучете тесто, исеците кору на квадрате. Након тога узимите комад по комад теста и мало га згужваног стављате у тепсију. Након што то урадите, наспите уље преко пите и ставите је да се пече на 250 степени, око 20 минута.
Док се пита пече припремите прелив. Узмите грчки јогурт , додајте мало павлаке, и пошто смеса треба да буде мало ређа можете додати и мало млека. У ту смесу ставите два чена белог лука и мало соли и оставите да одстоји док се пита испече. Након што се испече прелијте је са преливом који сте prethdono припремили, и онда све вратите неколико минута на шпорет.
Ова пита се може савршено уклопити са киселом салатом и сушеним месом, а ако желите још оваквих рецепата, можете погледати Јутјуб налог "на Самирин начин".