Ovo morate da probate! Hrskav OSLIĆ u PIVSKOM TESTU savršen spoj ukusa - Odlična ideja za posni ručak, za tren nestane sa TRPEZE
Lagana i hrskava korica, sočno belo meso oslića i neodoljiv ukus – ovaj recept za oslić u pivskom testu osvojiće vas na prvi zalogaj!
Ukoliko ste ljubitelj ribe sa savršeno hrskavom koricom, ovaj oslić u pivskom testu biće pravo otkriće! Lagano, vazdušasto testo obavija sočno belo meso oslića, uz dodatak pivskog premaza svaki zalogaj donosi savršen spoj ukusa. Brzo, jednostavno i neodoljivo!
Jako izdašan obrok koji uz omiljeni prilog po vašoj želji može postati neizostavno jelo vaše trpeze, bilo da pripremate za neku posebnu priliku ili samo želite da obradujete svoje najbliže nesvakidašnjim receptom.
- Sastojci:
- 1.5 kg oslića
- Pivski panir
- 250 ml piva (okvirno)
- so, suvi začin, začinska suva paprika, biber po želji
Najpre ribu isečete na sitnije komade i usolite je po ukusu. Pivski panir ćete napraviti tako što ćete u jednu veću činiju sipati bilo koje pivo (oko 250 ml), kome dodajemo so, suvi začin, začinsku suvu papriku i biber.
Lagano dodajemo brasno , tako da smesa bude malo gušća nego smesa za palačinke. Poželjno je ostaviti ređe i sačekati da "nabubri". Tada ćete najbolje da procenite da li je potrebno da dodate još brašna.
Nakon što je panir odstojao, komade oslića valjamo u brašno.
Za pripremu ovog jela biće vam potrebna šerpa u koju može da stane malo "dublje" ulje ili ukoliko imate fritezu takođe je moguće ispržiti je na taj način.
Uzimamo komad ribe uvaljene u brašno i stavljamo najpre u pivski panir, a zatim u vrelo ulje.
Pržite u zagrejanom ulju, po par minuta sa obe stranesve dok lepo ne porumene. Nakon prženja odložite ih na ubrus kako bi upio višak masnoće.
Prijatno!