ТЕСТЕНИНА И ПАСУЉ: Посни ручак који спаја топлину укусне домаће кухиње и медитеранских укуса
Ова једноставна, али изузетно укусна комбинација тестенине и пасуља данас је препознатљива широм света као јело које спаја топлину домаће кухиње и богатство медитераских укуса.
Пасуљ као основни извор протеина, док тестенина додаје потребне угљене хидрате чини ово јело хранљивим и здравим.
Било да припремате као гушћу варијанту или лагану супу, освојиће вас својим богатим и једноставним укусом.
Састојци
- 2 кашике маслиновог уља
- Пола главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 стабљика целера
- 1 шаргарепа
- 1/2 шоља парадајз сока
- 1/2 кашика вагете
- Со, бибер по укусу
- 750 мл воде са коцком од поврћа
- 130 г мање тестенине по вашем избору
- 400 г куваног пасуља
На уљу пропржите ситно сецкани лук, целер, шаргарепу и бели лук. Све заједно пропржите на уљу и посолите.
Када поврће омекша додајте парадајз сок, зачине и топлу воду са размућеног коцком поврћа. Промешајте и оставите да се кува, полупокопљено, око 15 минута.
У међувремену помешајте половину пасуља са мало воде. Додајте преостали пасуљ и измиксану пасту од пасуља, 250 мл воде и ставите да проври. Када проври, додајте тестенину, промешајте и оставите да се кува још 10 минута.
Када се тестенина скува, послужите са сецканим свежим першуном и љускама чилија.
Детаљније о начину припреме на видеу Ницоандлоуисе.