TESTENINA I PASULJ: Posni ručak koji spaja toplinu ukusne domaće kuhinje i mediteranskih ukusa
Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna kombinacija testenine i pasulja danas je prepoznatljiva širom sveta kao jelo koje spaja toplinu domaće kuhinje i bogatstvo mediteraskih ukusa.
Pasulj kao osnovni izvor proteina, dok testenina dodaje potrebne ugljene hidrate čini ovo jelo hranljivim i zdravim.
Bilo da pripremate kao gušću varijantu ili laganu supu, osvojiće vas svojim bogatim i jednostavnim ukusom.
Sastojci
- 2 kašike maslinovog ulja
- Pola glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 stabljika celera
- 1 šargarepa
- 1/2 šolja paradajz soka
- 1/2 kašika vagete
- So, biber po ukusu
- 750 ml vode sa kockom od povrća
- 130 g manje testenine po vašem izboru
- 400 g kuvanog pasulja
Na ulju propržite sitno seckani luk, celer, šargarepu i beli luk. Sve zajedno propržite na ulju i posolite.
Kada povrće omekša dodajte paradajz sok, začine i toplu vodu sa razmućenog kockom povrća. Promešajte i ostavite da se kuva, polupokopljeno, oko 15 minuta.
U međuvremenu pomešajte polovinu pasulja sa malo vode. Dodajte preostali pasulj i izmiksanu pastu od pasulja, 250 ml vode i stavite da provri. Kada provri, dodajte testeninu, promešajte i ostavite da se kuva još 10 minuta.
Kada se testenina skuva, poslužite sa seckanim svežim peršunom i ljuskama čilija.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Nicoandlouise.