ПИЛЕТИНА са поврћем из рерне, летњи МЕДИТЕРАНСКИ РУЧАК из једног пекача: Без пржења, запршке и нереда - Само поређате, убаците у рерну и добијете оброк као из ресторана
Пилетина са поврћем из рерне је један од најтраженијих летњих рецепата – лаган, здрав, медитерански, а све што вам треба јесте један пекач! Без пржења, без вишка масноће и без стајања крај шпорета – само сложите састојке, убаците у рерну и уживате у мирисима који маме и комшије. Идеалан избор када желите комплетан ручак без хаоса у кухињи.
Ако тражите рецепт који је истовремено здрав, једноставан и не захтева више од 15 минута припреме – ово је прави погодак. Пилетина са поврћем из рерне, у медитеранском стилу, идеална је за топле дане када не желите додатно загревање у кухињи.
Све се припрема у једном пекачу, без запршки, без пржења и без потребе да "сто пута перете судове". Тиквице, паприка, кромпир, парадајз и неколико комада меса – и имате ручак који мирише на море и изгледа као из ресторана.
Састојци за 4 особе:
- 500 г белог пилећег меса (батак, карабатак или филе)
- 2 веће тиквице
- 2 паприке (црвене или шарене)
- 1 црвени лук
- 3 кромпира
- 2 већа парадајза или 200 мл сока од парадајза
- Маслиново уље
- Со, бибер, суви биљни зачин
- По жељи: рузмарин, оригано, бели лук у праху
Припрема:
Поврће оперите и исеците на колутове или траке, месо посолите и зачините.
У дубљи пекач ређајте ред поврћа, ред меса, па све прелијте парадајзом и маслиновим уљем.
Покријте алу-фолијом и пеците на 200°Ц око 45 минута, затим скините фолију и запеците још 10-15 минута.
Послужите топло, уз сезонску салату и хлеб по жељи.