Пита са РОШТИЉСКИМ КОБАСИЦАМА и краставцима осваја изгледом и укусом - Због своје изузетно ЈЕДНОСТАВНЕ и брзе припреме идеална је као послужење за изненадне госте
Ако волите домаће пите, препоручујемо вам да испробате овај рецепт.
Потребно је:
2 јаја
50 мл уља
60 гр гриза
60 гр брашна
1/2 прашка за пециво
100 мл јогурта
мало соли
Надев за питу:
1 пар роштиљских кобасица, могу виршле
4 -5 ком киселих краставаца
Прелив:
2 јаја
200 гр киселе павлаке
Припрема:
Умутити јаје, додати уље, јогурт, со, измешати. Додати просејано брашно са прашком за пециво и опет све добро измешати. Плех дубљи, а ужи плех величине 35x9 цм, обложити папиром за печење. Сипати смесу у плех, па преко ставити са обе стране по 1 већу, ољуштену роштиљ кобасицу. У средину ставити киселе краставчиће, којима претходно треба одсећи врхове, па кобасицу и краставце добро уронити у тесто.
Рерну загрејати на 200 степени Ц и ставити тесто да се пече. После 15-ак минута га извадити из рерне и прелити преливом од умућених јаја и павлаке. Вратити у рерну, покрити фолијом и наставити печење још око 40 минута. 15 минута пред крај печења скинути фолију да се пита лепо запече. Сећи прохлађену.