Pita sa ROŠTILJSKIM KOBASICAMA i krastavcima osvaja izgledom i ukusom - Zbog svoje izuzetno JEDNOSTAVNE i brze pripreme idealna je kao posluženje za iznenadne goste
Ako volite domaće pite, preporučujemo vam da isprobate ovaj recept.
Potrebno je:
2 jaja
50 ml ulja
60 gr griza
60 gr brašna
1/2 praška za pecivo
100 ml jogurta
malo soli
Nadev za pitu:
1 par roštiljskih kobasica, mogu viršle
4 -5 kom kiselih krastavaca
Preliv:
2 jaja
200 gr kisele pavlake
Priprema:
Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati. Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje. Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu. U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.
Rernu zagrejati na 200 stepeni C i staviti testo da se peče. Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake. Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta. 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seći prohlađenu.