ПОСНА САРМА са сувим шљивама и орасима осваја укусом - Испробајте нешто НОВО и другачије током поста, идеална за славску трпезу и Лазареву суботу
Брза и једноставна за припрему, ова сарма је идеална за славску трпезу, јер ће ваши гости бити запањени њеним необичним, али предивним укусом.
Ако желите да током овог поста донесете нешто потпуно ново и неодољиво, посна сарма са сувим шљивама и орасима је савршен избор! Ова иновативна верзија традиционалне сарме спаја богате укусе киселог купуса са слатким нотама сувих шљива и хрскавим орасима, стварајући јединствену комбинацију која одушевљава на први залогај.
Брза и једноставна за припрему, ова сарма је идеална за посну трпезу, јер ће ваши гости бити запањени њеним необичним, али предивним укусом. Одувек омиљено јело, али са новим аромама – испробајте нешто ново, и сигурно ћете освојити све присутне!
Потребно је:
1 главица киселог купуса
1 главица црног лука
1 већа шаргарепа
1 већи кромпир
200 гр опраног пиринча
2 кашике ајвара
мало сувих шљива
алева црвена паприка
туцана паприка љута
бибер и со
уље
ловоров лист
4-5 чена белог лука
4 кашике млевених ораса
Припрема:
Испржити на уљу сецкан црни лук и нарендану шаргарепу. У то додати рендан кромпир и пиринач. Додати ајвар, алеву паприку, туцану паприку бибер со, и део белог лука.Све измешати. Лист одвојити од купуса скинути коренчиће и завијати сарму. Ређати у дубљу шерпу усправно сарме у средину. Ставити остатак купуса на коцке преко њега ставити мало ајвара, сувих шљива, уља и још мало белог лука.
Побацати и преко сарме ловоров лист. Налити и крчкати око 2 и по сата.
Резултат? Фантастична сарма!