POSNA SARMA sa suvim šljivama i orasima osvaja ukusom - Isprobajte nešto NOVO i drugačije tokom posta, idealna za slavsku trpezu i Lazarevu subotu
Brza i jednostavna za pripremu, ova sarma je idealna za slavsku trpezu, jer će vaši gosti biti zapanjeni njenim neobičnim, ali predivnim ukusom.
Ako želite da tokom ovog posta donesete nešto potpuno novo i neodoljivo, posna sarma sa suvim šljivama i orasima je savršen izbor! Ova inovativna verzija tradicionalne sarme spaja bogate ukuse kiselog kupusa sa slatkim notama suvih šljiva i hrskavim orasima, stvarajući jedinstvenu kombinaciju koja oduševljava na prvi zalogaj.
Brza i jednostavna za pripremu, ova sarma je idealna za posnu trpezu, jer će vaši gosti biti zapanjeni njenim neobičnim, ali predivnim ukusom. Oduvek omiljeno jelo, ali sa novim aromama – isprobajte nešto novo, i sigurno ćete osvojiti sve prisutne!
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
200 gr opranog pirinča
2 kašike ajvara
malo suvih šljiva
aleva crvena paprika
tucana paprika ljuta
biber i so
ulje
lovorov list
4-5 čena belog luka
4 kašike mlevenih orasa
Priprema:
Ispržiti na ulju seckan crni luk i narendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir i pirinač. Dodati ajvar, alevu papriku, tucanu papriku biber so, i deo belog luka.Sve izmešati. List odvojiti od kupusa skinuti korenčiće i zavijati sarmu. Ređati u dublju šerpu uspravno sarme u sredinu. Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega staviti malo ajvara, suvih šljiva, ulja i još malo belog luka.
Pobacati i preko sarme lovorov list. Naliti i krčkati oko 2 i po sata.
Rezultat? Fantastična sarma!