ПОСНА ТОРТА од кекса и пудинга је најкремастија посластица - Због сочног фила одушевиће и оне који не посте, а припрема се за мање од пола сата
Брза, кремаста и укусна - посна торта са кексом и пудингом савршен је десерт који се припрема за само пола сата, без много труда!
Ако тражите посну укусну торту, са овим рецептом нећете погрешити. Спој пудинга и финог кекса ће вас одушевити, толико да нећете видети разлику од мрсне.
Направите је већ данас и одушевите целу породицу!
Састојци:
За подлогу:
300 г млевеног посног кекса
100 г маргарина
100 мл сока од наранџе или воде
За фил:
500 мл биљног млека (бадемово, сојино или кокосово)
2 кашике шећера
2 кесице пудинга од ваниле
100 г посне чоколаде
За декорацију:
Биљни шлаг или рендана посна чоколада
Припрема:
Ова посна торта је идеална када вам је потребан брз, а укусан десерт. Са подлогом од млевеног кекса, кремастим филом са мрвицама чоколаде и лаганим завршним слојем шлага или рендане чоколаде, освојиће вас једноставношћу и савршеним укусом.
Помешати млевени кекс са отопљеним маргарином и соком, па утиснути у калуп. Оставити у фрижидеру да се стегне док припремате фил.
У мало биљног млека размутити пудинг са шећером, а остатак млека загрејати. Када проври, додати размућени пудинг и кувати док се не згусне. Склонити са ватре и када се мало прохлади додати рендану чоколаду и лагано промешати. Фил распоредити преко подлоге и оставити да се стегне. Премазати шлагом или посути ренданом чоколадом.
Србија Данас/Информер/Пренела Ј.Ш.