POSNA TORTA od keksa i pudinga je najkremastija poslastica - Zbog sočnog fila oduševiće i one koji ne poste, a priprema se za manje od pola sata
Brza, kremasta i ukusna - posna torta sa keksom i pudingom savršen je desert koji se priprema za samo pola sata, bez mnogo truda!
Ako tražite posnu ukusnu tortu, sa ovim receptom nećete pogrešiti. Spoj pudinga i finog keksa će vas oduševiti, toliko da nećete videti razliku od mrsne.
Napravite je već danas i oduševite celu porodicu!
Sastojci:
Za podlogu:
300 g mlevenog posnog keksa
100 g margarina
100 ml soka od narandže ili vode
Za fil:
500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili kokosovo)
2 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
100 g posne čokolade
Za dekoraciju:
Biljni šlag ili rendana posna čokolada
Priprema:
Ova posna torta je idealna kada vam je potreban brz, a ukusan desert. Sa podlogom od mlevenog keksa, kremastim filom sa mrvicama čokolade i laganim završnim slojem šlaga ili rendane čokolade, osvojiće vas jednostavnošću i savršenim ukusom.
Pomešati mleveni keks sa otopljenim margarinom i sokom, pa utisnuti u kalup. Ostaviti u frižideru da se stegne dok pripremate fil.
U malo biljnog mleka razmutiti puding sa šećerom, a ostatak mleka zagrejati. Kada provri, dodati razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i kada se malo prohladi dodati rendanu čokoladu i lagano promešati. Fil rasporediti preko podloge i ostaviti da se stegne. Premazati šlagom ili posuti rendanom čokoladom.
Srbija Danas/Informer/Prenela J.Š.