ПОСНЕ КИФЛИЦЕ на води - Најиздашнији доручак који поставља темеље за добар дан, а тајна њихове боје лежи у једном састојку
Преукусан доручак за све који посте, али и оне друге.
Испратите рецепт за кифлице које можете јести у слаткој и сланој варијанти. Укућани ће бити одушевљени, а погодне су за ношење на посао.
Састојци:
- 20 г свежег квасца
- 400 мл воде
- кашичица шећера
- кашичица куркуме
- кашичица сирћета
- 750 г брашна
- две кашичице соли
- прашак за пециво
Премаз:
- 100 мл воде
- кашика брашна
Припрема:
Најпре помешајте квасац, воду, шећер и куркуму, која се додаје искључиво због боје кифлица.
Затим додајте сирће, со, прашак за пециво и постепено досипајте брашно. Замесите тесто. Покријте га крпом да надође.
Премесите. Поделите на осам делова, развуците, исеците на троуглиће и увијте кифлице.
Ређајте их у благо побрашњеном плеху. Пеците на 200 степени док не порумене.
За премаз кифлица помешајте брашно и воду, прокувајте и премажите када се испеку. Он се користи како тесто не би попуцало, чему је склоно када се спрема на води. Пријатно!